Vogelhut

Ray’s fotohut te Utrecht

Op 26 oktober ’23 ben ik samen met mijn zoontje naar deze fotohut geweest, volg raymond al vanaf het begin van het avontuur met zijn passie met deze hut en wilde er altijd al een keer heen maar vond nooit de tijd ervoor.
Nu in het najaar toch maar eens kijken wat de hut ons te bieden heeft en ook voor mijn zoontje is het natuurlijk ook spannend.
allereest het online boeken is natuurlijk heel makkelijk, maar ook om een foutje te maken dit had ik dus gedaan, ik had de verkeerde week genomen de herfstvakantie van mijn dochter en zoon waren niet gelijk, contact met Raymond en gevraagd of ik het kon omboeken naar een week later was geen enkel probleem, echt top!
Daar aangekomen zijnde was allereerst de mooie camouflage van de hut wat echt mooi gedaan is, verder de ligging van de vijver en het beschikbare licht is ook mooi.
Na alles geinstalleerd te hebben begint het grote wachten, maar de kleinere vogels kwamen vrij snel op de setting, natuurlijk kwamen ook wij voor de Buizerd, en de vos.
Maar helaas was het deze dag vrij roemoerig met mensen die er aan het werk waren, hebben zelfs mensen achter de hut gehad, maar je dat hoort er ook bij, helaas kregen wij de vos waarschijnlijk hierdoor niet te zien, maar later op de dag kwam de buizerd die wel steeds in de buurt was op de setting, en ja , dat is echt genieten.
De boomstronk waarop het aas aangeboden wordt staat op ongeveer 9,75mtr voor de hut en met een fullframe camera met de 500mm erop zijn dit dus volle platen waar je niets meer aan kunt croppen omdat je dan al aan het onderwerp komt, dus eigenlijk is 500mm teveel , ikzelf zou zeggen max 400mm. maar al met al hebben we echt genoten, we gaan volgend voorjaar er nogmaals heen om dan het geluk in het voorjaar maar eens te proberen , deze vogels hebben wij gezien.
Roodborst, Heggenmus, Merel, Ekster, Holenduif, Koolmees, Pimpelmees, Vink,
Grote Bonte Specht, Gaai, Winterkoning, Blauwe reiger en Grauwe gans in het weiland,
Buizerd 2 verschillenden.